2012. szeptember 8., szombat

2012.09.08


Sziasztok!

Ma reggel 8 kor volt a reggelink. a két csoportnak egyszerre, mivel együtt mentünk Drezdába. Reggel szokásos csomagolás zajlott a napra. A reggeli után autókkal kivittek minket a vasúti megállóba. A német vezetési stílusba belekóstolhattunk. Én a női sofőrhöz szálltam be, hát az se volt semmi. Nem kímélte a rendszert. A vonat időben jött. Lipcsébe gond nélkül beértünk. A drezdai vonatra 15percet várni kellett. Közel 2h vonatút volt a Lipcse-Drezda vonal.
A megérkezésünknél mind a két csoportot egy-egy idegen vezető várta. Németül folyt a vezetés. Tanárnőnk fordította is, de azért én angolosként is értettem egy két dolgot. Nagyon szépen és jól is elmesélte a dolgokat. Elég sok érdekességet is hozzá tett a bemutatóhoz. Régi 2. világháborús képeket is hozott, hogy akkor hogy nézett ki a város. Elmesélte, hogy a középkorban hogy nézett ki a város, a világháború előtt és után. A bevásárló utcáján mentünk végig. Az 1989 okt 08 békés tüntetésnek a helyét is megnéztük. Majd később voltak már dombor nyomott térképek is a háború előtti és utáni állapotokról. A legnagyobb templom a Drezdai dóm épületét s megnéztük. Ez szinte teljesen le lett bombázva, de teljesen eredeti formába próbálták létre hozni. 14 évig restaurálták a templom teljes részét. A városlakók adakozták össze a több tíz ezer eurós összeget. A 4 hercegi kastély udvarából is benéztünk 3-ba. Mindegyik szép volt. A külső falon a legnagyobb hercegek képei voltak címerrel együtt felfestve. Az egyik legnagyobb udvarban lovagi játékokat is játszottak manapság meg a legnagyobb német karácsonyi vásár szokott lenni. A hercegi növénykertben is jártunk. Itt nagyon sok gyümölcsöt termeltek, amit vittek ki Kínába. Az esküvőket is itt tartották. Nagyon szépen fel lett újítva. A mostani hétvégén volt egy nagy vásár is. Ettünk egy kis helyi kaját is: budget virsli rá mustár. Visszafelé már a dómba is beengedték az embereket. Az nagyon szép volt főleg ahhoz képest, ahogy a háború után kinézett. 16:00 kor indult a vonat vissza
felé.  Itt az autó a Mercedes és a BMW esetleg Audi. Hát a belvárosban pont egy Audi R8 kabriót láttam. Hazafelé a vonatút az ugyanaz volt. Az itteni vasútállomásnál már vártak is minket autóval. Én a vendéglátónk autójába ültem be. Az ember 60 fölötti, de ahogy vezet az nem normális a városi tempóhoz. Szórakoztató volt. Aztán vacsora, és a napnak vége. Kicsi lazítás azt alvás. A holnapi nap meg majd kiderült.

Bevásárló központ Magyar alumínium borítással



Audi R8 Kabrio 




Drezdai dóm




Oltár rész

Oltár fölötti orgona

oltár kép


 oldala

kupola


Kastély növény kertje




Kastély fala kívülről


Fontosabb hercegek


Más templom ( feketeség direkt korom a 2. világháború emléke)
 Drezda legelőkelőbb szállodája
 


 Kastély udvara

 Város kép





2. világ háború előtt


2. Világháború után


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése