2012. szeptember 23., vasárnap

2012.09.21


Olvasóim!

A pénteki napot sajnos csak most tudom megosztani veletek. Nagyon sok minden történt azóta. Ezt nézzétek el nekem.

A nap szokásosan indult. Reggeli 7:45kor. 9:45 kor volt a találkozás a parkolóban.
Az új városházára mentünk el. Mikrobuszokkal vittek minket a mai nap során minden felé. Itt az építkezésért felelős szakember fogadott minket. Körbe vezetett az épületen, elmondott sok információt. Bekerülési költséget, miért is lett 3 szög alaprajza. A gépészeti helységeket is megmutatta nekünk. A tető  napelemekkel van tele pakolva. A homlokzat meg kerámia lapokkal van burkolva. A Porsche gyárnak csak a bejáratáig tudtunk elmenni. Ennek a gyárnak az autói közül bárki vesz 1db-t is Németországban azt ide hozzák helikopterrel és kipróbálhatja az autóját a gyár teszt pályáján. Ezután a BMW gyára következett. Itt fogják Lipcsében  a cég elektromos autóit gyártani. Az előtérbe is bemehettünk, de fényképezni tilos volt. A gyártó soron gördülő autókat is láthattunk. Az épületet 2003- ban adták át. A tervező Zaha Hadid Londonban dolgozó építész. Ezután visszajöttünk a szállásra.
Ma ebéd előtt volt egy nagy bejárás. A tulaj is lejött és végig nézte a nagyobb munkákat. A munkákat, amiket megnézett külön odahívta az azon dolgozókat és megkérdezte mit és miért is csinálták azokat a munkálatokat. 
Az enyémet külön kiemelte. Összehasonlította egy korában lerakottal. A korábbi egy betonba lerakott elég gyorsan kivitelezett burkolat volt. Ezt ahhoz hasonlította, mint egy tömeggyártás, sokat minél gyorsabban olcsón. Az enyémet a kézi egyedibb dolgokhoz, amihez tényleg idő kell. A tömeg az megfizethető 1 egység az enyém az drágább munka, de sokkal mutatósabb ez 3 egység, de ezt nem fizetik meg, nagyon drága. 
Még prémiumot is kaptunk. Ami tényleg azt tükrözi, hogy meg vannak a munkánkkal elégedve.
Ebéd után kivittek egy plazába is. Dönert is ettem, amit nem akartam kihagyni. Nagyon másképp csinálják erre felé. Tényleg egy komplett kaja mennyiség. Három óra után vissza is értünk aztán pihenés. 19:00 kor lesz a bizonyítványok hivatalos átadása is.
Este lesz direkt nekünk egy záró buli.


A munkáimat látjátok a képeken amit a 3 hét alatt csináltam






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése